Konsumentköplagen - Massor med konsumentköplagenA--0A-EG - EX - M2-0

Kul om Konsumentköplagen

Roligt om konsumentköplagen

Det finns mycket kul eller trevligt att rapportera om aktiebolagslagen och några lustiga bilder och intressanta texter rörande återköp och reklamationer kommer att dyka upp här. Förutom detta presenteras komiska situationer när konsumentköplagen har hjälpt konsumenter hävda sin rätt gentemot näringsidkare. Man kan aldrig veta för mycket om Konsumentköplagen och på vilket sätt du kan få rätt.

Sätt att får rätt

Sätt att får rättDet finns konsumenter som blivit så sura när det inte företaget har uppträtt korrekt att de köpte en helsides annons i tidning, publicerat alla högre chefers mailadresser eller gjort en musikvideo för att smutskasta företaget.

Falska vara och dolda fel

Falska vara och dolda felI den gamla Västmannalagens Köpmålabalk klargjordes att varor som var falska (utspädda) eller som hade dolda fel fick lämnas tillbaka och säljaren skulle böta 3 marker.

H-EG - EX - M2-1

Gamla Konsumentköplagar

Gamla KonsumentköplagarPå Gotland fanns Gutalagen redan på 1200-talet som blans annat tillät öppet köp av hästar, kor och oxar i tre dagar.

Commertial vs Consumer rights

H-EG - EX - M2-2

Konsumentköplagen - Tillämpningsexempel

Kort kurs om konsumentköplagen


Mer fakta om Konsumentköplagen

Här finns mer intressant som kan vara bra att känna till gällande Konsumentköplagen och vilka rättigheter du har som konsument.

I-EG - EX - M2-3Meny - Konsumentköplagen
Till förstasidan på www.konsumentköplagen.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeUtomlandsFöretagNyheter